Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Ermelo
Dr. Holtropstraat 12
3851 JK ERMELO

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.30 - 18.00 uur
Wo: 09.30 - 18.00 uur
Do: 09.30 - 18.00 uur
Vr: 09.30 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Ermelo úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Zondag 16 juni, vaderdag

Zondag 16 juni, Vaderdag

Vaderdag is, net als Moederdag voor moeders, een feestdag ter ere van vaders. Moederdag is jarenlang een stuk populairder geweest dan Vaderdag, omdat men dacht dat Vaderdag een imitatie was van moederdag. Dat was niet zo, maar wel de inspiratie hiervoor. Vaderdag heeft een lange historie en is inmiddels net zo populair als moederdag. De eerste Vaderdag werd gevierd op zondag 19 juni 1910 in Spokane, Washington. President Calvin Coolidge steunde dit idee, maar het Amerikaanse congres, dat totaal uit mannen bestond, zag hier helemaal niks in. Daarom duurde het tot 1972 toen President Richard Nixon deze dag erkende als feestdag voor vaders.

Aangezien iedereen natuurlijk de leukste, stoerste en liefste vader van de wereld heeft, is dit dé dag om uw vader eens uitgebreid te verwennen. Is Vaderdag uitsluitend voor vaders? Nee hoor, u mag natuurlijk ook iemand verwennen die als een vader voor u is! úw topSlijter heeft voor deze gelegenheid weer een aantal speciale aanbiedingen geselecteerd, waar iedere vader heel blij van wordt. En zegt u eens zelf: dat verdient hij toch ook!

Tip 1. Whisky

Een goede whisky, daar wordt bijna iedere man blij van. Drink hem puur, on the rocks of in een mannelijke cocktail. Bij úw topSlijter kunt u terecht voor diverse whisky’s!

De Whisky Mojito

Een mannelijke Mojito maakt u niet met rum, maar met een goede whisky. Het vergt wel lef om deze variatie te proberen!

Benodigdheden:

Label 5 Scotch Whisky Premium Black
• rietsuiker
• limoen
• munt
• ijsblokjes
• bruiswater


U maakt een whisky Mojito als volgt:

Meng in een whiskyglas twee delen whisky, twee eetlepels rietsuiker, een halve limoen en drie stengels munt. Stamp de munt een beetje aan en wacht tot de meeste suiker opgelost is. Vul het glas af met ijs en bruisend water. Cheers mate!

De Whisky Sour

Deze whiskycocktail is niet geschikt voor grijze muisjes maar voor echte mannen!

Benodigdheden:

Timorous Beastie Highland Blended Malt Scotch Whisky
• citroenen
• honing
• ijsblokjes

Zo maakt u een Whisky Sour:

Pers een aantal citroenen uit. Neem vervolgens twee delen whisky, twee delen citroensap en voeg hier een lepel honing aan toe. Shake het geheel met een beetje ijs en serveer het in een traditioneel whiskyglas. Enjoy!

Tip 2. Gin

Gin is een alcoholische drank dat wordt gemaakt door vergisting van graanbeslag. De toevoeging van jeneverbessen geeft de drank een specifieke eigen smaak. Gin smaakt erg droog en wordt daarom vaak gemixt. In een cocktail of met koffie.

Engelse Gin-Koffie

Vaders houden van koffie. Op Vaderdag serveert u uw vader natuurlijk geen gewone koffie, maar wat dacht u van een brutale Engelse koffie met gin. Een verrassing wordt het sowieso!

Benodigdheden:

Bulldog London Dry Gin
• bruine suiker
• hete koffie
• geklopte slagroom

Zo maakt u een Engelse Gin-Koffie:

Giet in een glas 5 cl gin en vul bij met hete koffie en 2 theelepels bruine suiker. Verdeel de geklopte slagroom over het glas. Genieten maar!

Tip 3. Jenever

Jenever leeft en is een echte mannendrank! Jenever is voortdurend in ontwikkeling en kan op vele manieren genuttigd worden. Verwerkt in een gerecht, puur met ijs of in een cocktail. Deze cocktail zal uw vader ook zeker weten te waarderen.

Orange Ambassador

Benodigdheden:

Aperol
Ketel 1 Ambachtelijke Graanjenever
• jus d’orange
• cranberry sap
• schijfje sinaasappel
• ijsblokjes


Zo maakt u een Orange Ambassador cocktail:

Voeg in een shaker 1 deel Aperol, 1 deel jenever en giet hier 1 deel jus d’orange en 1,5 deel cranberry sap aan toe. Doe hier wat ijsblokjes bij en shake dit goed door elkaar. Giet het mengsel in een longdrinkglas en garneer met een schijfje sinaasappel.